Västerås är tillbaka i World Cup

4:e placerade Västerås SK från 2016 års turnering.

De två lag som kliver in allra sist i turneringen, och som det är dags att presentera nu, är två lags som möts kl. 13:30 på fredag.

 

Bandyklassikern Västerås SK var framme i semifinalen av WCG17 för tre år sedan, men föll då mot Villa/Lidköping, för att sedan förlora även bronsmatchen mot Skirö AIK. Sedan dess har västmanlänningarna stått över två turneringar, men nu är man tillbaka. Mathilda Spong och Maja Ekman är dock de enda som är kvar sedan bronsmatchen i november 2016.

Västerås SK:s matcher i gruppspelet (Grupp B):
Fredag 1/11, 13:30, IFK Motala/Tranås BoIS – Västerås SK
Lördag 2/11, 09:00, Västerås SK – Surte BK/Kareby IS
Lördag 2/11, 16:30, Villa/Lidköping BK – Västerås SK

 

Naturligtvis känner vi igen grannen Tranås, där tre av tjejerna fanns med i det BoIS-lag som finalföll mot Villa för tre år sedan, men vi känner även igen kombinationslaget Motala/Tranås. Detta lag fanns med i både Flickallsvenskan Södra samt fjolårets WCG17-turnering, där man avslutade turneringen bra genom att slå AIK i match om niondeplatsen.

IFK Motala/Tranås BoIS matcher i gruppspelet (Grupp B):
Fredag 1/11, 13:30, IFK Motala/Tranås BoIS – Västerås SK
Lördag 2/11, 10:30, Villa/Lidköping BK – IFK Motala/Tranås BoIS
Lördag 2/11, 15:00, Surte BK/Kareby IS – IFK Motala/Tranås BoIS