Prestigemöte inleder Grupp B

Surte BK/Kareby IS - lagfoto från 2017

När Grupp B inleds vid lunchtid på fredag, kl. 12:00, så är det med mötet mellan Surte BK/Kareby IS och trefaldiga mästarlaget Villa/Lidköping BK. Lagen möttes i en av fjolårets WCG17-semifinaler, en het duell som de sistnämnda vann med 5-3.

Surte/Kareby tog ett steg uppåt i fjol, då man klev från fjärde- till tredjeplats i WCG17-totalen. Samtidigt pressade man Villa/Lidköping rejält i turneringens semifinal, där man dock föll i en lika delar kontroversiell som dramatisk match. De offensiva stjärnorna Ellen Nilsson och Moa Friman är kvar, så räkna med laget som en toppkandidat även nu.

Surte/Karebys matcher i gruppspelet (Grupp B):
Fredag 1/11, 12:00, Surte BK/Kareby IS – Villa/Lidköping BK
Lördag 2/11, 09:00, Västerås SK – Surte BK/Kareby IS
Lördag 2/11, 15:00, Surte BK/Kareby IS – IFK Motala/Tranås BoIS

 

Tre raka WCG17-titlar, det inger per automatik stor respekt hos motståndarna. Villa/Lidköping BK har dock genomgått en generationsväxling där flera tongivande spelare nu är för gamla, bl.a. fjolårets skyttedrottning Tilda Ström. Som i all idrott innebär det dock en möjlighet för att andra att kliva fram i strålkastarljuset. Västgötarna är åter en guldkandidat.

Villa/Lidköpings matcher i gruppspelet (Grupp B):
Fredag 1/11, 12:00, Surte BK/Kareby IS – Villa/Lidköping BK
Lördag 2/11, 10:30, Villa/Lidköping BK – IFK Motala/Tranås BoIS
Lördag 2/11, 16:30, Villa/Lidköping BK – Västerås SK