Hartley jagar nya mål med SBBK/Rättvik

På fredag är det dags för de inledande matcherna i den sjätte upplagan av World Cup Girls 17, men innan dess ska vi ge lite kort information om respektive lag. Vi presenterar två lag per dag (måndag t.o.m. torsdag), där dagens texter avser två av turneringens kombinerade lag.

Som lagnamn betraktat så är kombon Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik nya i sammanhanget, men Spånga Bromsten spelade i F17-serien i fjol, där man t.ex. vann ”derbymatcherna” mot Hammarby/Söråker med 4-2 och 3-0. Samtidigt spelade flertalet i AIK:s klassiska matchtröja i fjolårets WCG17-turnering. Lagkaptenen Saga Hartley (bilden) stod då för två av lagets fem mål.

Spånga Bromsten BK/IFK Rättviks matcher i gruppspelet (Grupp A):
Fredag 1/11, 10:30, Hammarby IF/Söråkers IF – Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik
Fredag 1/11, 15:00, Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik – Skirö AIK
Lördag 2/11, 13:30, Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik – Ready IF

 

Kombinationen Hammarby IF/Söråkers IF kamperade ihop redan i fjolårets Flickallsvenskan. Man spelade endast in en poäng på åtta matcher, men den kom mot Umedalens IF, som vi känner igen från fjolårets WCG17. Thyra Andersson var poängbäst i detta F17-lag, men fanns även med i Söråkers elitserielag vid ett par tillfällen mot slutet av säsongen.

Hammarby IF/Söråkers IF:s matcher i gruppspelet (Grupp A):
Fredag 1/11, 10:30, Hammarby IF/Söråkers IF – Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik
Fredag 1/11, 16:30, Ready IF – Hammarby IF/Söråkers IF
Lördag 2/11, 12:00, Skirö AIK – Hammarby IF/Söråkers IF

 

Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik F17 på träningsläger, till vänster. 
Saga Hartley, två mål med AIK i fjolårets WCG17, till höger. 
Foto: Spånga Bromsten BK:s Facebooksida