Svenska mästarna jagar WCG17-titel

På fredag är det dags för de inledande matcherna i den sjunde upplagan av World Cup Girls 17, men innan dess ska vi ge lite kort information om respektive lag. Vi presenterar två lag per dag (måndag t.o.m. torsdag), där öppningsmatchens deltagare är först ut. 

Sex medaljer på lika många WCG17-turneringar, men inget guld, det är facit för Skirö AIK. Guld tog laget däremot i den gångna säsongens flickallsvenska SM-final, så man har onekligen vad som krävs för att vinna turneringar. Tre av de fyra målskyttarna från SM-finalen har åldern inne även i år, så man är en av favoriterna i årets turnering.

Skirös matcher i gruppspelet (Grupp A):
Fredag 1/11, 09:00, Skirö AIK – Ready IF
Fredag 1/11, 15:00, Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik – Skirö AIK
Lördag 2/11, 12:00, Skirö AIK – Hammarby IF/Söråkers IF

Ready IF fick en kanonstart på fjolårets turnering, då man 6-2-besegrade AIK. Gruppspelet gav dock inga fler mål på de tre återstående matcherna, men man fick avsluta på bästa sätt genom att vinna placeringsmatchen mot Umedalen. I år är man enda lag att försvara de norska färgerna, detta i sin tredje WCG17-turnering på småländsk mark.

Readys matcher i gruppspelet (Grupp A):
Fredag 1/11, 09:00, Skirö AIK – Ready IF
Fredag 1/11, 16:30, Ready IF – Hammarby IF/Söråkers IF
Lördag 2/11, 13:30, Ready IF – Spånga Bromsten BK/IFK Rättvik