Semifinal 1: Villa/Lidköping BK – Västerås SK 3 – 1 (2-0)

Snart dags för den första semifinalen och den spelas mellan Villa/Lidköping BK och Västerås SK. Villa/Lidköping vann grupp 1 och Västerås placerade sig som nummer två i grupp 2. Det kommer bli en jämn och fartfylld match om båda lagen fortsätter spela som de gjort i sina tre gruppspelsmatcher. Vi önskar båda lagen lycka till och nu väntar vi på matchstart. Klockan 09.00 spelas matchen igång.

Nu börjar vi…

15 sekunder, sedan gör Villa/Lidköping 1-0 i matchen genom spelare nr. 83. Julia Wallgren. Hörna Västerås. Missad hörna som följs upp med en vass kontring som slutar med den fenomenal räddning av Isabelle Larsson i Västerås målet. Hörna Villa/Lidköping. Missad hörna. Hörna Västerås. Skott men det täcks bort av Villa/Lidköping. Vi har nu spelat 7 minuter av matchen. Bra spel av Villa/Lidköping leder till en ny hörna. De försöker med en variant för att överraska men försvaret i Västerås är på tå och tar bort möjligheten effektivt. Mål! Villa/Lidköping ökar på till 2-0 genom spelare nr. 25. Malin Kall, tid 08.50. Hörna Villa/Lidköping. Missad hörna. 15 minuter spelade. Villa/Lidköping har tagit över spelet och kontrollerar händelserna väl. Hörna Villa/Lidköping. Skott men utanför. Julia Wallgren, nr. 83 i Villa/Lidköping får på ett skott mot mål men Isabelle Larsson är på sin vakt. Frislag för Västerås. Skott Västerås men utanför. Genombrytning på gång, Villa/Lidköping går igenom men Isabelle kommer åter igen ut stort och räddar Västerås. Hörna Västerås. Västerås försöker sig på samma variant som Villa tidigare men med samma resultat. Utvisning nr. 17. Mathilda Eklund i Västerås, 6 minuter slag på skridsko. Tid 27.27. Skott i stolpen för Villa. Nära, nära där. 1 minut kvar av första halvlek. Slut på första halvlek och Villa/Lidköping leder matchen med 2-0. Sett till matchbilden var det ganska rättvist. Nu får vi se om Västerås kan lyfta sig och komma tillbaks in i matchen i andra halvlek.

Andra halvlek startar. Skott utanför av Villa/Lidköping. Bra chans Västerås men Villas målvakt nr. 93. Tilda Strömberg kommer upp med en bra räddning. Hörna Västerås. Missad hörna. Hörna igen för Västerås. Skott men över. Vi har nu spelat 36 minuter. Hörna Villa/Lidköping. Här kommer varianten igen och denna gång funkar det nr. 83, Julia Wallgren i Villa/Lidköping får med sig bollen och lägger in 3-0. Assist av nr. 12. Tilda Ström. Här kör tjejerna ner varandra precis utanför ”mitt fönster” men de hoppar upp igen med glada miner. 45 minuter spelade. Timeout Västerås. Straff Västerås SK. Utvisning nr. 8. Filippa Johansson, 6 minuter. Mål! Västerås SK gör mål på straffen genom nr. 20. Elin Karlsson. Tid 48.57, ett litet hopp tänds för Västerås. 3-1 i matchen. 54 minuter spelade. Hörna Villa/Lidköping. Missad hörna. 3 och en halv minut kvar av matchen. Västerås jagar och jagar men Villa håller ihop det bra. Hörna Västerås. Missad hörna. Matchen slut och Villa/Lidköping vinner med 3 – 1, grattis! Matchens lirare nr. 78. Viktoria Karlsson. Villa/Lidköping går till final!