Placeringsmatch 5-6: Team Finland – Surte/Kareby 3 – 2 (1-1)

Nu är vi redan igång med placeringsmatch 5-6. Det är Team Finland som spelar mot Surte/Kareby. Matchen kommer spelas 2×25 minuter, detta på grund av att vädret ställer till det för Team Finland som behöver komma iväg i god tid för att hinna med sin färja hem.

Hörna Surte/Kareby. Missad hörna. Team Finland kommer till ett avslut men skottet går över. Vi har spelat 12 minuter. Frislag Team Finland, skottet dock utanför. Hörna Team Finland. Missad hörna och Surte/Kareby går till attack. Mål! 1-0 Surte/Kareby. Målskytt nr. 8. Anna Egerberg, tid 16.55. Utvisning Surte/Kareby nr. 11. 6 minuter våldsamt slag, tid 18.02. Mål! Team Finland kvitterar matchen 1-1. Målskytt nr. 9. Marisa Klemola assist av nr. 19. Emma Jahunen. Glöm inte att vi spelar bara 2×25 minuter, alltså vi närmar oss slutet av den första halvleken. Första halvlek slut och 1-1 i matchen.

Andra halvlek startar. Hörna Team Finland. Missad hörna och Surte/Kareby till anfall men denna gång leder det bara till frislag. Mål! Surte/Kareby gör 2-1 i matchen. Målskytt nr. 7. Wilda Ejderfalk assist av nr. 9. Evelina Johansson. Team Finland kommer fram i ett bra läge men skottet träffar inte mål och strax därefter ett skott i stolpen även detta av Team Finland. Skott utanför Surte/Kareby. Utvisning nr. 9 i Surte/Kareby, 6 minuter för våldsamt slag. Tid 36.40. Nu har det spelats 40 minuter av matchen och Surte/Kareby har höjt tempot. Hörna Surte/Kareby. Skottet går utanför och Team Finlands nr. 8. Hanna Snäll driver upp med bollen i hög fart. Surte/Kareby tar timeout. Hörna Surte/Kareby. Missad hörna och Team Finland går till anfall och gör mål! 2-2 i matchen, målskytt nr. 10. Iina Lampinen. Hörna Team Finland. Skott utanför och även nu en snabbvändning som leder till straff för Surte/Kareby. Skott över! Utvisning  på nr. 10 i Surte/Kareby istället, 6 minuter för våldsamt slag. Snart slut. Mål! Team Finland. 3-2 i matchen precis innan slutet. Målskytt nr. 9. Marisa Klemola assist av nr. 8. Hanna Snäll. Team Finland vinner matchen och 5:e platsen i turneringen och därmed hamnar Surte/Kareby på 6:e platsen. Matchens lirare utses nr. 10, Iina Lempinen i Team Finland till.