Guldmatch – FINAL: Villa/Lidköping BK – Tranås BOIS 4 – 3 (2-2)

Nu närmar vi oss den stora finalen. Ska Villa/Lidköpings försvar spela hem guldet eller blir det Tranås och de vilda Wilmorna som tar det? Snart line-up.

Vi inleder finalen med en presentation av lagen och nationalsång.

Vi är igång. Tranås börjar lite bättre. Har mer fart och mer boll. Detta är kanske den väntade matchbilden i och för sig. Mål! Villa/Lidköping, 1-0. Målskytt nr. 71. Maja Hellqvist assist nr. 83. Julia Wallgren, tid 06.06. Tidstillägg på 1 minut i halvleken. Snygg uppåkning av nr. 12. Tilda Ström i Villa/Lidköping som leder till ett frislag. Nytt anfall av Villa som åter drivs upp av Tilda Ström. Slutar med ett bra skott och en bra räddning. Dessutom utvisas spelare nr. 12 i Tranås BOIS. 6 minuter för slag på skridsko. Tid 12.31. Hörna Tranås. Missad sådan efter skott utanför. Mål! Tranås BOIS kvitterar. 1-1 i matchen. Målskytt nr. 10. Wilma Wachenfeldt på en skottretur. Vi har spelat snart 17 minuter. Bra spel Tranås men också bra försvarsspel av Villa. 20 minuter har spelats. Hörna Villa/Lidköping. Missad hörna. Hörna Tranås BOIS. Mål! Nr. 10. Wilma Wachenfeldt på assist av nr. 5. Elsa Palm, tid 27.19. Frislag Villa/Lidköping. Missat sådant. Straff! Villa/Lidköping har chans att kvittera i matchen. Dessutom blir nr. 76 i Tranås utvisad 6 minuter för bentackling. Mål! 2-2. Straffen går i mål. Målskytt nr. 83. Julia Wallgren. Halvlek slut.

Andra halvlek startar. Spel på mittplan är det som gäller just nu. 3-2 Villa/Lidköping. Målskytt nr. 71. Maja Hellqvist efter en fenomenal genomåkning. Vi har strax spelat 40 minuter. Frislag Tranås. Skott utanför. Det är spännande. Frislag Villa/Lidköping. Inget resultat av denna. Bra chans Villa men bra räddning av Olivia Gransing i Tranås målet. Utkastet leder till mål av Tranås. 3-3 i matchen. Målskytt nr. 8. Wilma Thörnkvist assisterad av nr. 76. Olivia Gransing. Hörna Villa/Lidköping. Skott utanför. 45 minuter spelade. Bra chans Villa/Lidköping. Blir det oavgjort i matchen så är det sudden i 5 minuter som gäller. Sedan avgör straffar, bäst av 3. Fortfarande oavgjort då så följer det sudden straffar. Måååål! 4-3 till Villa/Lidköping. Målskytt nr. 71. Maja Hellqvist, tid 51.00. Vilket mål det var, skott och sedan på volley slår hon in sin egen retur!!! Snart 55 minuter. Nu är det spänt. Nära Tranås BOIS och sedan tar Tranås timeout. Tidstillägg 1 minut. Utvisning Villa/Lidköping, nr. 9 åker ut 6 minuter för slag på klubban. Tidstillägg 30 sekunder. 60 minuter spelat. Desperationen växer i Tranås. Skott utanför. Frislag Villa/Lidköping. Skott och räddning. Sista anfallet. Frislag Tranås, det sista som händer. Skott och det är täckt, matchen slut. 4-3 till Villa/Lidköping! Grattis båda lagen och lite extra då till VILLA/LIDKÖPING BK! Vinnare av World Cup G17!

Matchens lirare: nr. 71. Maja Hellqvist, Villa/Lidköping och nr. 8. Wilma Thörnkvist, Tranås BOIS.

Tack alla för denna lysande turnering, vi syns nästa år!