Bronsmatch: Skirö AIK – Västerås SK 2 – 1 (1-0)

Då var det dags att spela om medaljerna. Först ut är matchen om tredje platsen i turneringen. Den spelas mellan värdlaget Skirö AIK och Västerås SK. Spänningen stiger…

Då åker vi…

Vi börjar med frislag för Skirö. Inget resultat utav den, Västerås vänder spelet. Skirö tar över boll och går till anfall men Västerås ligger rätt i försvaret. Hörna Skirö. Missad hörna och VSK kontrar. Skirö tar hand om spelet i början av matchen. VSK kommer igenom men Oliwia Lindell i Skirö målet gör en bra räddning. VSK har ätit sig in i matchen och vi har spelat i 15 minuter. Hörna Skirö. Missad hörna och kontring VSK. Skott Skirö men Isabelle Larsson plockar bollen lugnt och fint. 20 minuter spelade och matchen är jämn som den bör vara i en bronsmatch. Hörna Västerås SK. Missad hörna och kontring Skirö, som slarvas bort. Mål! Skirö tar ledningen med 1-0. Målskytt nr. 5. Elin Carlsson, tid 22.42. Västerås trycker på med ett bra anfall med flera skottmöjligheter och till slut går ett skott iväg, dock utanför. Skott VSK, högt och utanför. 1 minut kvar av första halvleken. Slut. 1-0 till Skirö AIK.

Andra halvlek startar. Skirö AIK byter målvakt ut går nr. 1. Oliwia Lindell och in kommer nr. 23. Clara Olofsson. Hörna Skirö AIK. Missad hörna, skottet går utanför. Hörna Skirö AIK. Skott igen, utanför. Bra skott VSK som leder till hörna. Missad hörna. Vi har nu spelat 40 minuter av matchen. Hörna Skirö AIK. Missad hörna och kontring VSK som dock styrs ut. Snart 45 minuter spelade. Bra chans VSK men räckte inte hela vägen. Timeout Västerås SK. 1-0 står sig och det börjar dra ihop sig, spännande. Farligt nära VSK men mål Skirö, 2-0. Målskytt nr. 7. Edith Ljung assist av nr. 23. Clara Olofsson. Vilken sekvens av Clara i Skirö målet, först superräddning och sedan direkt ut med bollen som leder fram till målet. Skott Skirö, utanför. Vi har spelat ca 57 minuter av matchen. Nytt läge Skirö men Isabelle kommer upp stort i VSK målet och räddar. Hörna VSK. Missad hörna. Ny hörna för Västerås. Missad hörna men efter den så kommer reduceringen, 1-2. Målskytt nr. 17. Mathilda Eklund assist nr. 50. Emma Hansson. Tiden lider mot sitt slut, ska VSK hinna? Frislag VSK, den leder till en hörna. Missad hörna och matchen slut, 2-1 till Skirö AIK. Tredje priset går till Skirö AIK och Västerås SK blir placerade på en 4:e plats. Matchens lirare utses Skirö AIKs nr. 12. Klara Volmerson till. Grattis Skirö AIK!