Surte/Kareby – Hövik IF 2 – 2 (0-2)

Dag 2 på gång…

Första match ut är Surte/Kareby mot Hövik IF från Norge. Surte/Kareby började turneringen med att förlora mot Västerås SK och Hövik IF föll mot Tranås BOIS i sin första match. Dags för revansch för båda lagen med andra ord, frågan är vem vill mest?

Då åker vi…

Hövik börjar med mest bollinnehav och Surte/Kareby ligger lågt och spelar med ett aktivt försvar. Hövik har hörna men den leder till en kontring och hörna för Surte/Kareby. Skott – men högt över.

Frislag Surte/Kareby efter 15.51. Hövik bryter och tar hand om bollen på egen planhalva. Farlig chans för Hövik och strax därefter gör Hövik det första målet i matchen. Nr. 4. Ellen F Arnesen  är det som gör målet, tid 17.56.

Utvisning Hövik, spelare nr. 3 åker ut 6 minuter för slag på skridsko. När det spelats exakt 24 minuter av matchen ökar Hövik på till 2-0 genom spelare nr. 7 Laura Follesö. Vi närmar oss halvtid och 0-2 kvarstår i matchen. Första halvlek över.

Andra halvlek startar. Kan Surte/Kareby hitta tillbaks in i matchen? 35.59 in i matchen får Surte/Kareby straff. Mål! Spelare nr. 16. Hilma Bettinger krutar in bollen i mål. Matchen fortsätter och har vägt över till Surte/Kareby fördel. Vi har spelat ca 40 minuter av matchen. Timeout Hövik IF. Farligt anfall – Hövik. Bra räddning av Surte/Karebys målvakt. Utvisning nr. 10 i Surte/Kareby efter 48.03, 6 minuter. Efter ca 51 minuters spel tar Surte/Kareby timeout. Matchen närmar sig slutet och Hövik äger mer boll igen – hörna. Inget resultat av denna och bollen transporteras upp av Surte/Kareby till en hörna. Mål! 2-2, målskytt spelare nr. 10. Vilma Ahrnberg assist av nr. 21. Sara Gerlin. Spänningen ökar. Utvisning precis i slutet på nr. 7 i Hövik, 6 minuter. Matchen slut 2-2. Matchen kommer att avgöras på straffar för att få fram en vinnare i matchen.

5 straffskyttar tas fram men det är sudden straffar som gäller. Surte/Kareby börjar.

Straff 1 – miss, Surte/Kareby. mål, Hövik.

Matchen slut 2-2.

Hövik IF vinner matchen med 2-3 efter straffar men resultat är 2-2 och straffarna används bara för att sära lagen åt om de hamnar på samma poäng och samma målskillnad. Matchens lirare utses nr. 4 i Hövik IF till, Ellen F Arnesen.