Hövik IF – Västerås SK 0 – 4 (0-2)

Nu är det dags för sista matchen på lördagen. Hövik IF från Norge spelar mot Västerås SK. Här gäller det kamp om andra platsen i grupp 2. Vinnaren kniper med andra ord den sista semifinal platsen.

Då åker vi…

Hövik IF inleder matchen bäst och har mest boll. De vaskar fram två hörnor varav en blir till en målchans. Stolpskott av Hövik men snabb kontring av Västerås som leder till en straff. Mål! Straffen slås in av nr. 20. Elin Karlsson. Hövik fick en utvisning i samband med detta men den verkställdes direkt genom att bollen gick i mål. Västerås tar över tillställningen efter målet och radar upp några chanser. 17 minuter har spelats och Hövik har hörna. Missad hörna. Västerås anfaller och kommer till ett bra avslut men Höviks målvakt är på tå och står för en fin räddning. Hörna som leder till en riktig bra målchans som slutar med en straff igen för Västerås. Liggande spel är orsaken. Elin Karlsson (nr. 20) sätter straffen säkert i mål. 2-0 till VSK. Utvisning för spelare nr. 18 i Västerås, 6 minuter fasthållning. Som snabbt följs av utvisning för nr. 10 i Västerås, 6 minuter slag på skridsko. 26 minuter har spelats av matchen. Hörna Hövik IF som skjuts för högt. Hörna Hövik. Missad sådan och slut på första halvlek. 0 – 2 i matchen. Västerås närmast semifinal platsen.

Andra halvlek startar. Ett ställningskrig pågår. Hövik IF håller i bollen och VSK försvarar sig. Båda lagen verkar vara trötta, mycket krockar på planen. Plötsligt dyker en chans upp för VSK och det blir mål! 3-0 i matchen och målskytt är nr. 17. Matilda Eklund assisterad av nr. 20. Elin Karlsson. Straff VSK! Tredje straffen i matchen för VSK. Denna gången går dock straffen över, 3-0 står sig. Snart 52 minuter spelade. Mål! Där kommer däremot 4-0 målet och målskytt är nr. 17. Matilda Eklund. Saken är klar? Spelet börjar bli lite tufft nu. Hövik IF tar timeout. 60 minuter spelade men 4 och en halv minuts tillägg. Utvisning VSK, nr. 18 utvisad 6 minuter för våldsamt slag. Matchen slut. Västerås SK vinner med 4-0 över Hövik IF  och kniper därmed den sista semifinalplatsen. Matchens lirare nr. 17 i VSK, Matilda Eklund.