Skirö AIK – Team Finland 3-2 (2-1)

Nu åker vi…

Första matchen har startat och det är värdlaget Skirö AIK som spelar mot Team Finland. Matcherna kommer spelas 2×30 min och dömas enbart av tjejer/kvinnor. Det är även internationell touch på dessa, två av dem är nämligen från Ryssland.

I den femte matchminuten tar Finland ledningen med 1-0 genom nummer 9. Marisa Klemola på pass av nr 4. Iina Lempinen. Spelet böljar fram och tillbaks med visst bollövertag för Skirö AIK. När 13 minuter spelats så fortsätter matchbilden på samma sätt, Team Finland bevakar och ligger på kontring. I matchminut 16 blir det 1-1 i matchen genom en soloprestation av nummer 7 i Skirö AIK – Edith Ljung. Precis innan första halvleks slut så åker åter nummer 7. Edith Ljung i Skirö över halva spelplanen och avslutar med att lägga bollen i mål. 2-1 till Skirö. Första halvlek slut.

Andra halvlek startar. Skirö tar över spelet i inledningen och först i matchminut 35 kommer Team Finland i sitt första anfall. Tio minuter in i 2:a halvlek fortsätter spelet liknande. Finland har ätit sig in i matchen igen och äger lite mer boll. 3-1 till Skirö, detta i matchminut 46. Nummer 11. Tove Carlsson stod för målet utan assist. Farlig chans för Finland i matchminut 55 men Clara Olofsson som står i Skirös mål i andra halvlek står för en bra räddning. Finland reducerar efter 58.31 till 2-3, målskytt nummer 10. Iina Lempinen assisterad av nr. 13. Tiia Lehtinen. Spänningen stiger. Matchen slut 3-2 till Skirö efter 2-1 i halvtid. Matchens lirare nummer 7. Edith Ljung i Skirö.