Mästarna inleder mot Hövik

Innan det är dags att blåsa igång den fjärde upplagan av World Cup Girls 17 på fredag så kommer vi att – i korthet – presentera de åtta deltagande lagen.

De två avslutande lagen att presentera är två lag som börjar med gruppspel i Grupp 2, dvs. Hövik IF och Tranås BoIS. Lagen inleder årets cup med match kl. 12:50 vid lunchtid på fredag.

Norska Hövik är ett av fyra lag i årets WCG17-turnering som har deltagit i samtliga turneringar sedan starten 2013. I fjol tog man en femteplats av åtta lag. I fjolårets gruppspel förpassade man 2014 års finalist Villa/Lidköping till en jumboplats i gruppen, innan man avslutade med att slå Team Canada i matchen om plats 5-6.

Tranås BoIS är regerande mästare i World Cup-turneringen. Man vann fjolårets turnering i Vetlanda genom att vinna gruppspelet före Skirö AIK, slå ut Västerås SK i semifinal innan det sedan blev finalvinst mot Surte/Kareby. Finalen blev högdramatisk. Tranås vände 0-3 till seger 6-5, och där segermålet tillkom på tilläggstid!

Lagen mönstrar följande trupper:

hovik-tranas

lagfarger-hovik-if lagfarger-tranas-bois

OBS! Färgsättningen är ungefärlig.