VSK första motstånd för fjolårsfinalisten

(Foto: Surte BK, från WCG17 2015)

Innan det är dags att blåsa igång den fjärde upplagan av World Cup Girls 17 på fredag så kommer vi att – i korthet – presentera de åtta deltagande lagen.

De senaste dagarna har vi presenterat de fyra lagen i Grupp 1. Nu tar vi en koll på hälften av lagen i Grupp 2, dvs. Surte/Kareby och Västerås SK. De inleder året World Cup med match kl. 11:30 på fredag förmiddag.

Den västsvenska sammanslagningen av Surte BK och Kareby IS gör sin fjärde WCG17-turnering, och faktum är att man kommer allt närmre det åtråvärda guldet. Efter två medaljlösa turneringar i Nässjö, varav en förlust i bronsmatch (mot Skirö AIK), så tog man sig till final i fjolårets turnering. Där blev dock Tranås BoIS för svåra.

På tal om Tranås så blev de även banemän för Västerås SK. Västmanlänningarna tog en andraplats bakom Surte/Kareby i fjolårets gruppspel, innan just BoIS blev för svåra i semifinalen. VSK föll sedan i bronsmatchen mot Skirö. De grön-vita har hamnat i en tuff grupp, med båda fjolårets finallag som motståndare i detta gruppspel.

Lagen mönstrar följande trupper:

surtekareby-vasteras

lagfarger-surte-kareby lagfarger-vasteras-sk

OBS! Färgsättningen är ungefärlig.